Moja składa się z:
- płatków owsianych
- otrębów orkiszowych
- nasion słonecznika
- płatków migdałowych
- owoców suszonych
- miodu
- cynamonu
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane, otręby, słonecznik, płatki migdałów należy dokładnie obtoczyć w miodzie. Następnie całość wyłożyć na blachę, wyłożoną uprzednio papierem do pieczenia. (Warto całość rozłożyć równomiernie, tak aby każda część miała taką sama szansę na podpieczenie :P). Na koniec należy całość posypać cynamonem i piec w temperaturze 170 stopni przez 20-25 minut. Po upieczeniu całość należy ostudzić i połączyć z owocami suszonymi. Tak przygotowaną granolę należy przesypać do suchego pojemnika. Można ją podawać np. z mlekiem lub jogurtem naturalnym.
Smacznego. ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz